10

december

Amnesty International “Write for Rights” actie 10 december 2022 ook in het Brugwachtertje

Op zaterdag 10 december organiseert de Amnesty-werkgroep Alphen de jaarlijkse Write for Rights actie, in het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten. Ook dit zijn we weer te gast in de STA-Art galerie in de Aarhof (nr. 41, het voormalige winkelpand van Halfords). Iedereen die dat wil, kan op zaterdag 10 december vanaf 11.00 uur ’s ochtends bij STA-Art aanschuiven aan de grote tafel in het midden van de galerie om brieven en kaarten te schrijven voor mensen in nood. Elk jaar selecteert Amnesty International tien mensen om voor te schrijven: mensen aan wie onrecht is aangedaan, mensen die gevangenzitten, die gemarteld zijn of worden bedreigd.

Net als voorgaande jaren heeft burgemeester Spies van Alphen aan den Rijn haar medewerking toegezegd. Zij zal de Write for Rights actie in de STA-Art galerie aftrappen door om 11.00 uur de eerste brief te schrijven.

Ook ’t Brugwachtertje doet op 10 december mee met Write for Rights. Iedereen die binnenloopt voor een praatje, informeren we over de schrijfactie in de STA-Art galerie. Ook liggen er Write for Rights-schrijfpakketten klaar. In zo’n pakket zit alles wat je nodig hebt om brieven en kaarten te schrijven: pen, schrijfblok, 10 x info over de mensen voor wie je kunt schrijven, 10 voorbeeldbrieven, 10 blanco groetenkaarten. Je kunt zelf kiezen aan wie en hoeveel brieven/kaarten je schrijft.

Je mag het pakket meenemen om thuis te schrijven, maar je kunt ook in ’t Brugwachtertje blijven zitten om het daar te doen. Gezellig, met een lekker bakje koffie of thee. Iedereen is welkom!

Meer informatie vind je op alphenaandenrijn.amnesty.nl.

Wat is Write for Rights?
Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen. Elk jaar in december schrijven mensen overal ter wereld miljoenen brieven voor tien personen die onze hulp nodig hebben. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. En kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. Door de massale stroom brieven en kaarten vanuit de hele wereld zorgen we voor verandering voor deze mensen.


Ik wil informatie of reserveren

Wat zou je willen doen?
Stadswandelingen GildeSoosbootProduct verkoopIets organiserenIk wil vrijwilliger wordenIets anders